I respublikinis jaunųjų pianistų konkursas „Rubato”

2018 m. kovo 2 d. Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokykloje įvyko I jaunųjų pianistų fortepijoninės muzikos konkursas „Rubato“. Konkurso sumanytojos ir organizatorės- mokytojos metodininkės Natalija Chrapačienė ir Skirma Andreliūnienė. Šio konkurso tikslai buvo ne tik sudominti jaunuosius atlikėjus romantizmo epochos kompozitorių muzika, bet ir plėsti tarpmokyklinį bendradarbiavimą bei dalintis kūrybine, profesine patirtimi. Konkurse dalyvavo 26 mokiniai iš 11 šalies muzikos ir meno mokyklų. Dalyviai atliko du kontrastinio pobūdžio kūrinius: romantizmo laikotarpio pjesę ir laisvai pasirinktą pjesę. Visi konkurso dalyviai ir jų mokytojai apdovanoti padėkomis, mokiniai ir prisiminimo medaliais, laureatams ir diplomantams įteikti diplomai.

Mokinių grojimą vertino kompetentinga komisija:

  • Jovita Vaičiulienė – komisijos pirmininkė, Kauno I-osios muzikos mokyklos mokytoja metodininkė.
  • Vera Silickaja – Radviliškio muzikos mokyklos fortepijono mokytoja ekspertė.
  • Natalija Chrapačienė – Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė.

Laukiant konkurso rezultatų, mokytoja Skirma Andreliūnienė kolegoms pristatė savo parengtą pranešimą „Romantizmo laikotarpio kūrinių fortepijonui interpretacija“. Mokiniai tuo metu mokytojos Svajonės Geležėlienės lydimi lankėsi Pakruojo sinagogoje.

Sveikiname mūsų mokyklos mokines: Gretą Gudaitę (mokytoja Svajonė Geležėlienė), tapusią konkurso laureate, Gustę Kazėnaitę ir Andrėją Averjanovą (mokytoja Skirma Andreliūnienė), tapusias konkurso diplomantėmis.

Dėkojame mokytojoms Rūtai Venslovienei, Ingridai Tuomienei, Svajonei Geležėlienei, pavaduotojai Jūratei Martūzienei, ūkvedei Elenai Žukauskienei, darbininkui Valdui Aperavičiui už pagalbą organizuojant konkursą.

Nuoširdžiai dėkojame konkurso rėmėjams- Pakruojo Rotary klubui- už finansinę paramą konkursui.

Direktorė Nijolė Pupinienė

Konkurso idėjos autorės ir organizatorės mokytojos Natalija Chrapačienė ir Skirma Andreliūnienė

Konkurso laureatė Greta Gudaitė

Konkurso diplomantės Gustė Kazėnaitė ir Andrėja Averjanova

Vertinimo komisija: Vera Silickaja, Jovita Vaičiulienė, Natalija Chrapačienė

Konkurso dalyvius sveikina Švietimo skyriaus vedėja Irena Mažulienė

Konkursą vedė viena iš organizatorių Skirma Andreliūnienė

Konkurso „Rubato” dalyviai