Būsimųjų muzikantų pamaina

Mokymasis Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos ne vienam absolventui atvėrė kelią į tolimesnes muzikos studijas. Mokytis muzikos į gimnazijas, konservatoriją, univesrsitetą išvyko net šeši mokyklos auklėtiniai: Ema Stakutytė, Gabija Tarasevičiūtė, Silvija Černiauskaitė, Rokas Zakarka, Skaistė Poškutė, Vakarė Vasiliauskaitė (žiūrėkite nuotraukas ). Iš mokyklos išleidome nemažą pulką muzikantų, bet jų vietos tuščios neliko. Priėmėme mokytis groti įvairiais muzikos instrumentais net 28 mokinius (gaila, ne visus galėjome priimti).

Mokyklą garsinusi pianistė Ema Stakutytė (mokytoja Natalija Chrapačienė) fortepijono studijas tęs Vilniaus Juozo Tallat- Kelpšos konservatorijoje
Akordeonininkė Gabija Tarasevičiūtė (mokytoja Larisa Šiaulienė) mokysis Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje pas buvusią M. Levickio mokytoją M. Markevičienę.
Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijoje mokysis ir Silvija Černiauskaitė (mokytojai Ligita Stravinskienė ir Kęstutis Rupšys) – ji gilinsis į smuiko paslaptis.
Saksofonininkas Rokas Zakarka (mokytojas Dainius Tomkus) Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijoje tobulins džiazinio muzikavimo įgūdžius.
Į Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnaziją mokytis išvyksta ir gabi akordeonininkė Skaistė Poškutė (mokytoja Arina Janeliūnienė).
Džiaugiamės, kad muzikos pedagogikos studijas Šiaulių universitete pasirinko fleitininkė ir vokalistė Vakarė Vasiliauskaitė (mokytojai Vytautas Lukošiūnas ir Ingrida Tuomienė).