Atlantic Piano Duo: Kristin Taylor & Bryan Stanley meistriškumo pamokos ir koncertas

Kovo 14 d. Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokykla sulaukė ypatingų svečių- meistriškumo kursus vedė ir koncertavo pianistų duetas  iš JAV Atlantic Piano Duo: Kristin Taylor & Bryan Stanley.

Šis renginys yra VII Šiau­lių for­te­pi­jo­ni­nių due­tų fes­ti­va­lio dalis. Po 15 metų pertraukos atgijusiame fes­ti­va­lyje dalyvauja Šiaulių apskrities muzikos mokyklos. Meistriškumo kursus mokiniams veda Lietuvos, Rusijos, Amerikos pianistai. Šio  fes­ti­va­lio me­no va­do­vas ir atgaivinimo iniciatorius  yra Lon­do­ne gy­ve­nan­tis šiau­lie­tis pia­nis­tas Ri­man­tas Ving­ras, kuriam esame be galo dėkingi už išskirtinę galimybę dalyvauti šiame projekte. At­vi­ros pa­mo­kos, kon­cer­tai vietos bendruomenėms yra didelis įna­šas į so­cia­li­nį ir kul­tū­ri­nį re­gio­no gy­ve­ni­mą.

Meistriškumo pamokose dalyvavo mūsų mokyklos pianistės (nuotraukose):

GRETA GUDAITĖ grojo Mykolo Kleopo Oginskio Polonezą G-dur (mokytoja Svajonė Geležėlienė)

GUSTĖ KAZĖNAITĖ ir DOMINYKA ŠLEGERYTĖ atliko Jurij Vesniak „Adagio” (mokytoja Skirma Andreliūnienė)

ANDRĖJA AVERJANOVA ir URTĖ SABECKYTĖ tobulino D. Tiurk kūrinį „Audra“ (mokytoja Skirma Andreliūnienė)

EMA STAKUTYTĖ amerikiečiams pristatė lietuvišką kūrinį- Balio Dvariono „Su rogutėm nuo kalniuko“ iš siuitos „Žiemos eskizai“ (mokytoja Natalija Chrapačienė)

Su muzikantais bendrauti anglų kalba padėjo švietimo skyriaus darbuotoja Monika Ilgavičiūtė.

16 val. susirinkę mokyklos ir Pakruojo bendruomenės atstovai turėjo išskirtinę galimybę išgirsti šio puikaus dueto atliekamą muziką. Klausytojai gavo ir išskirtinę dovaną- šio dueto atstovo Bryan Stanley  patį naujausią kūrinį „Šiaurės pašvaistė”, kurį kompozitorius baigė kurti jau atvykęs į Lietuvą ir  pirmą kartą atliko Pakruojyje.

Koncertu buvo sužavėti ir maži, ir seni.