Ypatingas grožis

Ne pirmi metai Lietuvoje vykstantis tarptautinis socialinis projektas „Ypatingas grožis“ kviečia į negalią pažvelgti kitu kampu, skatina pasitikėjimą savimi. Kiekvienas mes esame ypatingas ir gražus. Projektu siekiama parodyti, kad visuomenėje yra ypatingų žmonių, turinčių negalią, kuri yra graži, atkreipti dėmesį į artimuosius, globėjus, auginančius, globojančius ypatingus žmones. Laužyti nusistovėjusius standartus, hipotezes, kad neįgalieji negali būti modeliais. Turint negalią ar auginant, globojant išskirtinį žmogų – gyvenimas nesibaigia.

Pakruojo „Žemynos“ pagrindinėje mokykloje lapkričio 12 d. atidaryta projekto  „Ypatingas Grožis” fotografijų paroda. Tai puikus pavyzdys, kaip per vaizdines priemones – parodą mokyklos bendruomenė gauna didžiausią socializacijos pamoką.

Parodos atidaryme grojo Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos jaunieji muzikantai: smuikininkė Elena Klimkevičiūtė (mokytoja Ligita Stravinskienė) ir akordeonininkas Kajus Zaičenko (mokytojas Redas Varvuolis).                                                                                           (Nuotraukos Ligitos Stravinskienės)