Skambioji pjesė

      2017 metų kovo 24 dieną Raseinių meno mokyklos Ariogalos filialo koncertų salėje vyko pirmasis tarptautinis meno ir muzikos mokyklų filialų jaunųjų pianistų festivalis „Skambioji pjesė-2017“.

Festivalio pradžios užuomazga galima būtų laikyti 2010 ir 2012 metais vykusius fortepijono klasės renginius – pjesių popietę bei konkursą „Skambioji pjesė“.  Šiandien šis renginys tampa jau tradiciniu ir galima džiaugtis pirmuoju tarptautiniu festivaliu, kurį  šiais metais organizavo Raseinių meno mokyklos Ariogalos filialas.

Šio festivalio tikslas –  skatinti ir tęsti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir užsienio šalių meno, muzikos mokyklų ir jų filialų, plėtojant mokinių saviraiškos galimybes, bendrakultūrines kompetencijas.

Šiame renginyje dalyvavo trisdešimt du jaunieji pianistai ir jų mokytojai atvykę iš Užsienio respublikų (Lenkijos, Estijos, Latvijos) ir Lietuvos miestų bei miestelių: Garliavos, Pakruojo, Šakių, Raseinių meno mokyklų bei jų filialų (Raudondvario, Šiluvos, Ariogalos), Kauno 1-osios ir Miko Petrausko muzikos mokyklų. Mokinius festivaliui parengė dvidešimt trys mokytojai.

Puikiai festivalyje pasirodė ir Pakruojo Juozo Paklanio muzikos mokyklos mokytojų  Natalijos Chrapačienės ir Skirmos Andreliūnienės paruoštos mokinės – Ema Stakutytė (5 kl.) ir Gustė Kazėnaitė (3 kl.)